Tutorial rimpelmouwtjes

Voor het tekenen van de mouwen gebruik ik de handleiding van Emma en Mona
Ik maakte een 110 en koos ervoor de mouwen niet zover te laten uitsteken als in de handleiding en ging voor 5cm. Voor de lengte ervan moet je er rekening mee houden dat er nog rimpels in komen en je dus een veel langer stuk nodig hebt. Ik heb de volledige lengte van het armsgat genomen. Tijdens het naaien kan je dan nog kiezen hoe ver je de mouwen laat komen, afhankelijk van hoe hard je wilt rimpelen.Teken dit patroon 2 keer over op de buitenstof met nog 1cm naadwaarde en knip uit.
Eén zijde van de mouw strijk je een halve centimeter naar binnen en plooi je dan opnieuw een halve centimeter naar binnen. Speld en stik vast.
Je stikt best op de goede kant van de stof, want dit stiksel zal je blijven zien.


De andere kant van de mouw ga je rimpelen. Hoe je dat doet, lees je in de tutorial voor de rimpelrok.
Je rimpelt zoveel als je wil, zorg er gewoon voor dat beide kanten evenveel rimpels hebben zodat het mooi verdeeld is. Je kan het best het midden aanduiden met een speldje.
Als alles goed gaat, krijg je dan 2 halve maantjes.Stik nu eerst de schoudernaden van je buitenstof. Leg dan je mouw met de gerimpelde kant op het voorpand, goede kanten op elkaar. Het midden van de mouw komt op de schoudernaad. Op dit moment bepaal je hoe ver je de mouw wilt laten komen. Ik heb ervoor gekozen om zo'n 7cm aan elke kant te nemen.


Stik vast op een halve centimeter. Dit is gelijklopend met de eerste rimpeldraad.
Doe dit voor beide mouwen.


Leg nadien je voeringstof op de buitenstof, goede kanten op elkaar. Leg hierbij de mouwtjes naar buiten zodat je bij het stikken van de hals de mouwen niet vastzet. Stik de halslijn vast op 1cm.


Leg nadien de mouwtjes naar binnen en stik de armsgaten op 1cm.


Geef knipjes in de naden. Dit is echt een heel belangrijke stap! Sommige modellen hebben daar anders heel wat stof zitten wat ervoor zorgt dat de hals en de armsgaten té dik zijn en niet aangenaam zijn om te dragen.


Keer nadien alles om.
Stik nog je zijnaden toe en de mouwen zijn klaar :)


Vanbinnen ziet dat er dan zo uit, heel proper afgewerkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten