zondag 20 mei 2018

Lentefeest

Het is al een hele tijd geleden dat hier nog eens een creatie verschenen is... Al heb ik echt niet stil gezeten op naai-gebied. Alleen zaten er enkele verrassingen tussen zoals natuurlijk haar lentefeest-jurkje :)Ik wist al heel lang dat ik voor een stofje van Lotte Martens zou kiezen. Daar bestond geen twijfel over! Maar welke precies, dat wist ik niet direct... Tot ik de allereerste sneakpeeks zag van de nieuwste party-collectie. Dan was het duidelijk welke het zou worden :)Lotte koos voor de groene met roze versie. Vooral het roos erin trok haar aan :)  Ik koos het model en ging voor ongeveer hetzelfde als van haar "trouwjurkje" dat ik maakte voor de battle of the blogs vorig jaar. Een ideaal feestmodelletje vind ik persoonlijk en perfect voor deze stof.Ik maakte 2 testjurkjes om zeker te zijn dat het jurkje haar perfect zou passen. De testjurkjes zullen hier ook wel eens verschijnen, maar eerst moet ik dan nog eens op pad kunnen gaan voor mooie foto's.Gelukkig deed ik dit, want de rug was toch wel het moelijkste om mooi te krijgen. Ik koos voor het bovenstuk van molly's scoop, maar verlengde het enkele centimeters waardoor ik het ook moest versmallen omdat het anders veel te breed viel. Ik voegde ook een kapmouwtje toe dat ik zelf getekend heb aan de hand van Emma & Mona's goede uitleg hiervoor. De rok is een stolpplooirok die ik wel al meerdere keren heb gemaakt en daar heb ik ook geen problemen bij ondervonden. Tenslotte kwam er nog een breed striklint in om achteraan af te werken met een strik. Daaronder nog een tule onderrokje en ik was 100% tevreden met het eindresultaat :)
Het stofje is gewoonweg prachtig! Alleen wel heel moeilijk te combineren. De zoektocht naar de juiste schoenen, de goede kleur van tule, een passende gilet,... was niet evident! Maar het is wel gelukt en alles bij elkaar is het echt een mooi plaatje :)


Ik trok voor één keer niet zelf de foto's. Ik liet dit over aan Elien Van den Brande en ben ook hier helemaal blij met het resultaat! Ze straalt mijn Lotteke!!!
Om al deze mooie foto's niet zomaar verloren te laten gaan liet ik decoratie maken bij smartphoto. Vlaggetjes, stickers, bedankingen, kaartjes, posters, een herinneringenboekje,... Het is er allemaal en ik liet me een klein beetje gaan :) Alles werd gebruikt en zal nadien in haar kamer opgehangen worden om nog lang van te kunnen genieten.


Proficiat mijn schatteke, ik ben echt ongelooflijk fier op jou, je hebt dat keigoed gedaan op jouw lentefeest!!!- 19 mei 2018 -
- Lentefeest Lotte -


Tule, knoopjes en voering: Stoffen van Leuven

Handtasje: Mamzel 
Fotoshoot: Elien Van den Brande 
Detail-foto's: mezelf
Decoratie en bedankingen: Smartphoto
Schoenen: Bultino 


18 opmerkingen:

 1. Oooh! Prachtig! De stof, de jurk, de foto’s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is écht zo'n pareltje geworden! We zijn bij Lotte Martens al maanden in spanning, sinds je aankondigde dat er Ciconi in dat lentefeestkleed zou komen ;-) Blij dat het allemaal gelukt is. Een prachtig én uniek kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi superfijn om dat te lezen, dank u wel :) Het omzomen was het moeilijkste en daar heb ik even heel wat stress over gehad ook :p Maar gelukkig is ook dat goedgekomen en ben ikzelf ook helemaal tevreden over het resultaat! :)

   Verwijderen
 3. Alweer een prachtige reportage! Knap Els en Lotteke! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige jurk!! Knap gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een pareltje en wat straalt ze !! Zo mooi :-) :-). Een heel dikke proficiat aan dochterlief en een grote pluim voor de mama, voor zo'n mooie creatie x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig feest kleed!!! Heel mooi, gans het plaatje klopt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat!
  Ze ziet er echt prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wauw, ze straalt helemaal in deze mooie jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een echt communiekleedje wat mij betreft! zeker en vast een geslaagde combinatie van stof en patroon

  BeantwoordenVerwijderen