zondag 7 januari 2018

Rocco it is!

Na mijn allereerste creatie van 2018, nu mijn eerste creatie voor zoonlief van 2018 ;)
Hij is er zo mooi mee dat ik het niet kan laten om eerst deze te bloggen voor al die andere die daar nog van 2017 liggen... Bij deze wel al goed bezig op blog-gebied in het nieuwe jaar :)


Toen ik deze trui van Khadetjes zag was ik verkocht aan zowel het patroon als de stof! De stof bleek overal uitverkocht en het was een ware zoektocht om nog een stukje te kunnen vinden, maar het is gelukt. En ik ben daar zooooo blij mee! De kleuren zijn perfect voor Lars!Ik koos uiteraard voor de versie met buidel, dat wat de Rocco net zo mooi maakt vind ik en eens anders dan anders. Ik maakte de 110, maar deed eerlijk gezegd wel een aantal aanpassingen. Lars is blijkbaar toch eerder aan de smalle kant dus ik voegde aan de zijnaden geen naadwaarde toe om het allemaal wat smaller te maken. Als ik vergeleek met een passende trui zou het anders veel te breed uitgevallen zijn. Beter was geweest om de smalle maten af te drukken en niet de standaard-maten, maar daar was het te laat voor :pOnderaan voegde ik ook 2cm toe om het wat langer te maken. Ik deed dit niet volgens de regels op de kniplijn, maar gewoon onderaan 2cm extra naadwaarde genomen. Pas bij het ineensteken van de buidel begreep ik waarom de kniplijn daar nodig was ;) Maar goed, ik vind dat dat zo ook goedgekomen is :)
Aan de mouwen veranderde ik niks en die zitten ook perfect!
Bij de halslijn voegde ik geen naadwaarde toe omdat ik vreesde dat zijn hoofdje er niet zou door geraken omdat de stof niet heel rekkend is. Uiteindelijk was die vrees onterecht, want nu gaat het heel vlot en staat het misschien iets te veel open. Dat weten we dan voor de volgende keer! Want een volgende keer komt er zéker, want zoonlief is zot van zijn zakken :)

Ik gebruikte gewone, houten knoopjes aan de buidel in plaats van drukknopen. Om de simpele reden dat ik echt geen fan ben van kamsnaps! Ofwel heb ik er van slechte kwaliteit ofwel heb ik een slechte tang ofwel kan ik het gewoon niet zetten, maar er is altijd wel iets verkeerd als ik kamsnaps gebruik... Dus vermijd ik die gewoon :) Al zal dat niet blijven lukken, want in april wordt mijn metekindje geboren en ik moet en zal toch een ienimieni kruippakje gemaakt hebben ;)Maar dat is voor later! Nu eerst genieten van mijn mooie zoontje in zijn mooie trui en zijn zotte kuren!


Patroon: Rocco - Zonen09
Stof: Editex Petrolblauw - Stoffenheide

7 opmerkingen: