zondag 3 september 2017

De 1-september-jurk

Ik weet het, ik zei dat Lars zijn hemdje het volgende op de blog zou zijn... Maar ik kan het niet laten om eerst deze jurk te bloggen: dé 1-september-jurk. Daar kan ik toch niet mee wachten!?
Oorsponkelijk dacht ik haar haar laatste nieuwe gekochte jurk aan te doen, maar ik veranderde 31 augustus van gedacht... Net op tijd om aan last-minute-sewing te doen én de jurk toch op tijd klaar te hebben :)


Lotte koos de stof uit de (gigantische) voorraad en het mag gezegd: she's got taste! Helemaal verliefd op dit stofje. Prachtige kleur, mooie tekeningen, subtiele gouden details,... Helemaal ons ding!
Ik gebruikte deze stof al in de roze versie voor haar verjaardagsjurkje vorig jaar.

Ik wou iets anders, maar wel in dezelfde romantische, zwierige stijl als toen.
Ik koos voor het model van de laatst gekochte jurk die ik oorspronkelijk in gedachten had: veel zwier en veel ruffles.

Ik legde het bovenstuk van mijn favoriete patroon op het jurkje en tekende de lijnen over waar de ruffles moesten komen. Ik knipte 2 rechte stroken van iets minder dan het dubbel van het bovenlijfje en knipte die ook in 2 zodat er geen zeemeerminnen op hun kop zouden staan.
Als extra accent stak ik tussen de ruffles en het bovenstukje nog een gouden paspel, die mij in het begin veel te dik leek, maar gaandeweg perfect werd. Niet gemakkelijk om in dit dunne stofje te verwerken, maar de moeite wordt beloond, want ik vind het prachtig achteraf gezien!

De volledige stofbreedte werd 2 keer gebruikt voor het rokje om goed mee te kunnen zwieren en het jurkje was klaar :) Mooier dan ik gehoopt had!

We gingen voor de fotoshoot eerst haar nieuwe winterlaarsjes kopen en natuurlijk wou ze deze al direct aan. Ik zeg het nog eens: she's got taste! Zij koos helemaal zelf dit mooie laarsje uit en is er helemaal zot van omdat ze zo lang zijn :) Ik vind ze perfect voor haar! En bij deze ook het bewijs dat het jurkje zeker ook komende winter zal kunnen gedragen worden met het laarsje onder en een dikke gebreide gilet op!Patroon: Aangepaste versie van Once Upon A Party - Ienemiene
Stof: Mermaid Magic - Michael Miller

10 opmerkingen: