maandag 26 juni 2017

Match made in heaven

Ik viel als een blok voor de nieuwe stoffen van See you at Six, playtime.
Wat soberdere kleuren dan ik gewoon ben, maar ze spraken mij om de één of andere reden enorm aan! Ik bestelde er dan ook 4 van :)Het eerste dat ik zo snel mogelijk wou verwerken, is deze prachtige koperkleurige met grids. Dit moest een dromerig jurkje worden met veel zwier.


Ik koos voor de Iris van Coup Coup. Dat is hier ook deze week aangekomen en ik kon niet wachten om mijn exemplaar te maken! Het heeft alles wat ik wil: een zwierig rokje en een adembenemende rug. Het heeft veel weg van de Jacoba die ik zelf heb proberen tekenen en waarvan ik al een zomerversie en een feestversie maakte. Maar een kant-en-klaar patroon is toch altijd net iets makkelijker ;)

Ik moet toegeven dat het niet zonder slag of stoot gegaan is... Het eerste patroondeel dat ik knipte uit de stof was een ramp. Mijn lijnen liepen helemaal scheef! De perfectionist in mij kon hier niet mee verder en ik ging om raad vragen in de facebook-groep "naaien voor vriendinnen". Al snel kwamen de zusjes Sluijs met tips en tricks om te werk te gaan met hun stof met ruitjes. Wat een service! 10 minuutjes later was ik alweer verder aan het knippen én liepen de lijnen van mijn patroondelen allemaal recht. Oef! :) Hier en daar is het mij zelfs gelukt om ze mooi te laten doorlopen!

Voor de rest laat ik de foto's en dochterlief voor zich spreken... Ze is TOTAAL in de wolken met haar jurkje! Elke keer opnieuw zegt ze hoe zacht het kleedje wel is en hoe "niet mooi, maar prachtig" ze het vindt :) En dat wil wat zeggen van mijn bijna 6-jarige overgevoelige diva die elk prikkend draadje gevoeld heeft en elk detail dat ze niet graag ziet gezien heeft :p
Thank you see you at six voor dit prachtexemplaar!!!

Stof: See You At Six Playtime - Grill Bruin (bij Bellelien)
Patroon: Iris - Coup Coup

8 opmerkingen: